Blog over drukwerk

Blog over drukwerk

U kunt bij mij uw drukwerk bestellen, maar hoe werkt het drukken eigenlijk. Een vraag die vaak gesteld word en daarom ook een duidelijk uitleg nodig heeft.

De voorbereiding.

Om iets te kunnen drukken hebben we een pfd bestand nodig, hierin staan uw teksten en afbeeldingen. Deze worden omgezet naar CMYK (Cyaan, Magenta, Yellow, Black) de vier hoofd kleuren. Per kleur word er dan een beelddragend materiaal uitgedraaid. Vaak een aluminium offset plaat. Tot zover de voorbereiding voor het drukken.

Het drukken.

Er bestaan vele soorten persen en merken, de meest voorkomende is een full-color pers. Deze heeft 4 of 8 druktorens zodat de vier hoofd kleuren in 1 keer gedrukt worden. Waarom dan 8? Dat is om het vel gelijk 2-zijdig full-color te bedrukken. Op elke druktoren komt een beelddragende plaat, samen maakt dat een full-color beeld. Nadat de vellen zijn bedrukt moet het vel worden gesneden, op het vel staan daarvoor snijtekens. Soms moeten er ook meerdere nabewerkingen worden gedaan, meer hierover in mijn volgende blog.

Heeft u nog vragen dan kunt u die stellen onder de blog berichten

Comments

 • Klaas Vaak | feb 25,2016

  Naast FC drukwerk heb je ook PMS drukwerk. Is speciaal voor huisstijlen om een optimale afatemming tussen briefpapier, enveloppen, sets, visitekaarten etc te krijgen. Bij sign heb je zogenaamde ral kleuren om altijd een optimale afstemming te hebben. PMS is dat voor drukwerk. FC kun je samen met x orders op een bel combineren en beschouw ik vaak als compromie drukwerk. PMS druk je per order. http://www.degoedkoopstedrukkerij.nl is een specialist in beide.

 • Leave a Comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Name*

  Email

  Website

  Current day month ye@r *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.