Wat betekent CMS?

Wat betekent CMS?

Een content management systeem (cms) of websitebeheersysteem is een online applicatie die gebruikers in staat stelt om op een simpele manier de inhoud van een website te beheren. Specifieke technische kennis is over het algemeen niet nodig. Doordat inhoud (content) en vormgeving (lay-out) van elkaar worden gescheiden, maakt een cms het ook eenvoudiger om complexe websites te onderhouden.

De inhoud van de website wordt in een contentmanagementsysteem beheerd door middel van een besloten admin omgeving. De teksten van de website worden meestal opgeslagen in een database. De ‘front-end’ van het cms zorgt ervoor dat de aan de achterkant aangemaakte pagina’s en teksten worden samengevoegd met de vormgevingssjablonen (templates) zodat de pagina’s van de site op de juiste manier worden getoond aan bezoekers.

CMS-systemen zijn er in verschillende soorten en maten. Voor het installeren van een contentmanagementsysteem en het opstarten van een website is meestal wel meer kennis vereist. Er zijn (gratis) open source systemen zoals Drupal, WordPress en Joomla.  Wel zal je altijd een domeinnaam en webhosting nodig moeten hebben.

Dennisvisser.info werkt ook met cms systemen, omdat het gemakkelijker te onderhouden is door de gebruiker. Wilt u zelf ook starten met een cms website? vul dan het contact formulier in.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Name*

Email

Website

Current day month ye@r *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.